בע"ה ט' אדר תשפ"ו
הרשמה לניוזלטר שלנו

בשליחת הפרטים את/ה מאשר/ת את מדיניות הפרטיות של האתר

Close

צה"ל מעודד כניסת ערבים ליו"ש: מחבל מטייבה התאמן בנור א-שמס

כחודשיים לאחר שהצהיר נציג צה"ל בועדת המשנה לענייני יו"ש כי מדיניות צה"ל היא לאפשר כניסה של ערבים אזרחי ישראל ליו"ש, התברר כי מחבל שנעצר אתמול בחשד לתכנון ביצוע פיגוע, התאמן שבועות ארוכים ביו"ש.

  • זושא מימון
  • ט' אדר תשפ"ו - 16:26 26/02/2026
גודל: א א א
צילום: מחסום ווטש
צילום: מחסום ווטש

המשטרה עצרה אתמול ערבי בן 16 מטייבה, אשר על פי החשד תיכנן לבצע פיגוע.

בשבועות האחרונים המחבל הצטרף לשורות הג'יהד האיסלאמי במחנה הפליטים נור א-שמס, ובסרטון שהתפרסם הוא אף נצפה מתאמן בנשק ארוך ובאקדח, על פי החשד, כהכנה לפיגוע.

בחיפוש שערכה המשטרה בביתו נמצאו כלי נשק, מכשירי קשר וראיות נוספות, ובחקירה הוא סיפר כי רצה "להיות שהיד"

"באים לחזק את ג'נין"

לפני מספר ימים פרסמנו בקול היהודי כתבה נוספת על התופעה הרחבה של כניסת ערבים אזרחי ישראל לשטחי A ביהודה ושומרון, בדגש על ערים כמו ג'נין ושכם. מטרת הכניסות, שחלקן מאורגנות באוטובוסים, היא חיזוק הכלכלה הפלסטינית. 

לפני כחודשיים התארח נציג צה"ל בועדת המשנה לענייני יו"ש, והסביר שמדיניות צה"ל בהנחיית הדרג המדיני היא לאפשר כניסה של ערבים בעלי אזרחות ישראלית ליו"ש, למרות שהדבר מחזק את האויב ביו"ש, וגם אסור על פי חוק.

כך שלמעשה שלטי אזהרה האוסרים על כניסת ישראלים לשטחי הרשות הפלסטינית, נוגעים ליהודים בלבד.

מלבד הטעות האסטרטגית שקיימת בתפיסה שדוחפת לחיזוק כלכלת האויב, מדובר גם במחדל ביטחוני חמור כמו שניתן לראות במקרה של המחבל מטייבה שהלך להתאמן במחנה הפליטים נור א-שמס.

תגובות (0) פתיחת כל התגובות כתוב תגובה
מיון לפי: