בעקבות חשיפת הקול היהודי: במהלך ליל השבת נעצרו בכפר עוריף שבשומרון הוריהם של המחבלים שביצעו את הטבח בתחנת הדלק בעלי ואח של אחד המחבלים, זאת בעקבות החשיפה שלנו על סרט ההסתה הקשה שפרסמו לתמיכה במחבלים.
העצורים נלקחו בידי כוחות צה"ל והועברו למשטרת מחוז ש"י להמשך טיפול חקירתי.
כזכור בקול היהודי פרסמנו ביום חמישי האחרון כי בני משפחות המחבלים מהכפר עוריף שלפני שנתיים רצחו בתחנת הדלק בעלי ארבעה יהודים, הצטלמו לצד דגלי חמאס לסרט האדרה למחבלים שפורסם לקראת שנתיים לפיגוע. בסרט שיבחו ההורים את בניהם ש"הרימו את ראשם" בגאווה והביעו תמיכה מפורשת בפיגוע.
השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר הגיב למעצר וכתב: "משטרת ישראל, בפעולה חדה ונחושה, הגיעה אליהם עד המיטה – ועצרה חמישה מהם! אני מברך את מפקד מחוז ש"י, ניצב משה פינצ'י, את שוטרי המחוז וכוחות צה"ל על פעולה מדויקת שהעבירה מסר ברור: מי שמסית – נעצר. המדיניות שלי נותרת ברורה: אפס סובלנות להסתה ולתמיכה בטרור. תודה ל"קול היהודי" על החשיפה החשובה".