בע"ה א' טבת תשפ"ו
הרשמה לניוזלטר שלנו

בשליחת הפרטים את/ה מאשר/ת את מדיניות הפרטיות של האתר

Close

הטרור הלאומיני: יהודיה נחטפה ונאנסה ביריחו

ערבי חטף יהודיה ליריחו, שם היא נאנסה על ידי מספר ערבים. "זו תופעה ידועה שמתרחשת כבר שנים"

  • עמיחי שילה, הקול היהודי
  • א' טבת תשפ"ו - 13:19 21/12/2025
גודל: א א א
יריחו. מבט מלמעלה (Kobi Natan/TPS)
יריחו. מבט מלמעלה (Kobi Natan/TPS)

בליל שבת האחרון, התרחשה זוועה ביריחו. בחורה יהודיה ממוצא רוסי, ככל הנראה עולה חדשה, נחטפה על ידי מכר ערבי ליריחו, ושם נאנסה על ידי מספר ערבים.

יריחו נחשבת לאזור תיירותי מוביל ברשות הפלסטינית, ובפאתי העיר יש הרבה וילות להשכרה, והן משמשות לא פעם כבתי בושת או מקומות לאונס של צעירות, רבות מהן יהודיות. חלק מהווילות הן בבעלות של ערבים בעלי אזרחות ישראלית, או תושבי מזרח ירושלים.

בגלל שמדובר בשטחי A, המשטרה  לא פועלת באזור בחופשיות, והרבה פעמים גם הצבא נותר לרשות הפלסטנית לחלץ משם יהודיות במקום להיכנס בעצמו.

על פי הפרסומים, האישה נסעה עם מכר ערבי, וכשהוא נכנס ליריחו והיא הבינה שהוא מוביל אותה אל שטחי הרש"פ היא ביקשה לרדת, אך הוא לא נתן לה.

אז הוא לקח אותה לוילה ביריחו, שם היא הותקפה על ידי מספר ערבים שחיכו להם.

היא הצליחה להמלט, וחולצה על ידי המשטרה הפלסטינית. מאוחר יותר שוטרי מחוז ש"י וכוחות צה"ל נכנסו אל הווילה ואספו ממצאים לטובת החקירה.

המשטרה בודקת גם רקע לאומני לאירוע, והמשטרה גם מכירה את תופעת וילות הניצול ביריחו. בגלל שהן נמצאות בשטחי A המשטרה מתקשה לאכוף נגדן את החוק, אך חשוב להזכיר את העובדה שעצם הכניסה לשטחי A היא עבירה על החוק, ואם מערכת הביטחון היתה מפסיקה לאפשר את הכניסה, שכיחות התופעה היתה יורדת באופן משמעותי.

"בכל סוף שבוע"

ענת גופשטיין מארגון "להבה" הגיבה לפרסום בנושא: "בכל סוף שבוע מגיעות נערות קטינות בסיכון ליריחו, ושם הן עוברות ניצול קשה ומזעזע. זו תופעה ידועה שמתרחשת כבר שנים. במשך שנים אנחנו זועקים על הטרור הלאומיני המושתק אבל זה לא מעניין."

בתגובה לשאלה מה ניתן לעשות בנושא, ענת כתבה: "חייבים להכיר בטרור הלאומני ולדבר עליו בקול רם. אסור להתעלם ממה שמתרחש בוילות ביריחו, מניצול מחפיר ושיטתי של נשים נערות קטינות בסיכון. ההתעלמות של הרשויות והתקשורת מאפשרת המשך פגיעה וניצול"

תגובת ארגון יהודית לאירוע: "טרור האונס משתולל ואין מי שעוצר אותו. מדובר באירוע חמור של ניסיון חטיפה ותקיפה מינית קשה. באורח נס, ניצלו חיי הצעירה.

מאות מקרים של תקיפות והטרדות מיניות של ערבים ביהודיות, אינם מטופלים ומוכרים ככאלה על ידי הרשויות. הגיע הזמן לשבור את הטאבו ולשים סוף לתופעה הקשה הזו.

פנינו למשטרה ולכלל הגורמים האחראיים בדרישה לחקור את המניע הלאומני של האירוע. אנו מבקשות להזכיר כי שנת 2024 הסתכמה בהגשת כתב אישום אחד בנושא. מדובר בחרפה לאומית ובאות קלון למדינת ישראל שמפקירה את בנותיה."

הטרור הלאומיני

דו"ח מחקר שפרסמנו בקול היהודי סוקר את התופעה של פגיעות מיניות על רקע לאומני בישראל מצד ערבים, תופעה שהוסתרה והודחקה בידי הממסד והתקשורת בישראל עד לטבח בשמחת תורה.

הדו"ח נכתב לאחר כמה שנים של סיקור התופעה של פגיעות לאומיניות והיה עתיד להתפרסם ממש לאחר חג הסוכות האחרון, אך הטבח הנורא בשמחת תורה הביא לשינוי בתכניות.

למרות שמדובר ללא ספק בתופעה רחבה, המשטרה העלימה וטאטאה אותה מתחת לשטיח. ארגוני פמיניזם בואכה פמיניזם רדיקאלי  הכחישו בתוקף את התופעה ותקפו שוב ושוב את מי שהעלה אותה על דל שפתיו כדוגמת הצעת החוק של לימור סון הר מלך ויוליה מילינובסקי שהוגשה לכנסת חודשים ספורים לפני הטבח ומעשי האונס בעוטף עזה.

כעת, לאחר מעשי הטבח והאונס הנרחבים בעוטף עזה הביאו אל קדמת הבמה את התופעה של פגיעות מיניות על רקע לאומני.

לאחר העיסוק הנרחב בנושא, ובעקבות החוק של חברות הכנסת סון הר מלך ומלינובסקי, המשטרה הציגה בוועדה לביטחון לאומי נוהל חדש לטיפול ואכיפת החוק בעבירות מין על רקע לאומני. הנוהל נועד לשפר את תהליך קבלת התלונות, חקירת המקרים, ולהבטיח טיפול רגיש, מכבד ושומר על פרטיות הקורבנות.

תגובות (0) פתיחת כל התגובות כתוב תגובה
מיון לפי:

האינתיפאדה המושתקת


0 אירועי טרור ביממה האחרונה
האירועים מה- 24 שעות האחרונות ליומן המתעדכן > 0 מהשבוע האחרון

סיקור מיוחד